Daikin FTK20/RK20 R410A 2,6kW 159.900Ft + ÁFA helyett 124.900Ft + ÁFA részletek

Daikin FTK25/RK25 R410A 3,0kW 169.900Ft + ÁFA helyett 129.900Ft + ÁFA részletek

Rendelje meg a fenti akciós klímák valamelyikét 2011.május 31-ig és mi kedvezményes áron beüzemeljünk !

AUGUSZTUS 31-IG A NÁLUNK VÁSÁROLT KLÍMABERENDEZEKET 2 ÉVEN KERESZTÜL ÉVI 1 ALKALOMMAL INGYENESEN KARBANTARTJUK, SZERVIZELJÜK!

Akciok
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pályázatok 2011

Március elsejétől adhatók be ablakcserére, szigetelésre és hőszivattyú telepítésre pályázatok cégek, vállalkozások, non-profit szervezetek számára.

 

 

Az energetikai fejlesztésekhez igényelhető támogatások 13 féle pályázati konstrukcióban állnak rendelkezésre. Az összességében közel 120 milliárd forintos keretet európai uniós támogatásokból töltötték föl, a még el nem indult lakossági pályázatok esetében uniós források nem használhatóak föl, ezen a területen a magyar állam kvótabevételei jelenthetik majd a fő forrást. Vélhetően az egyik legnépszerűbb konstrukció a megújuló energiaforrásokból megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása lehet. A kkv-k körén kívül nonprofit szervezetek, költségvetési szervek és intézményeik, közoktatási és felsőoktatási intézmények pályázhatnak – a legnagyobb támogatási arányt jellemzően a költségvetési és oktatási intézmények kaphatják meg. Több más pályázat esetében nincs méretkorlát, vagyis nem csak a kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek.

A pályázat meghirdetésekor a 2011-13-as időszakra a projektek megvalósítására 8 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből 2011-ben 2 milliárd forint pályázható utólagos külső hőszigetelésre, nyílászáró-cserére, kazáncserére, a ” hulladékhő hasznosítási lehetőségek kiaknázására”, távhőrendszerre való csatlakozás feltételeinek megteremtésére, világítási rendszerek korszerűsítésére, napkollektorok és napelemek telepítésére, biomassza felhasználás kiépítésére, vagy éppen geotermális energia és hőszivattyú alkalmazására. Az elnyerhető támogatás mértéke minimum az összes elszámolható költség 10 százaléka, de akár 100 százaléka is lehet. A pályázat keretében elnyerhető támogatás összege minimum 1 millió forint, maximum 250 millió forint. Az utófinanszírozott projektelemekhez kötődően a megítélt támogatás 25 százalékáig, de legfeljebb 300 millió forintig támogatói előleg formájában előleg igényelhető a projekt elindításához. Az elbírálás 60-90 napot vehet igénybe, a beruházást pedig többnyire a pályázat befogadását követően el lehet kezdeni, míg a projekt előkészítési tevékenységek a pályázat benyújtása előtt is megkezdhetők.

Vélhetően nem minden pályázónak megy majd könnyen a nyolcoldalas pályázási adatlap kitöltése, de az egyaránt körülbelül 50 oldalas pályázati felhívás, valamint általános pályázati útmutató áttanulmányozása is igénybe vesz majd bizonyos időt. A korábbi évek pályázataihoz képest az adminisztratív terhek csökkentése érdekében bevezették az elektronikus (CD-n történő) pályázatbenyújtást.

A pályázatok letölthetők itt!

 

 

Időjárás előrejelzés

Időjárás előrejelzés

www.idokep.hu

Érdeklődők

Jelenleg 4 vendég olvas minket

Látógatoink száma

Tartalom megtekintés találat : 170056